Blog has moved, searching new blog...

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 22 April 2012

Čokonara :)







24 jaja, 1,5 kg čokolade, 3 litre šlaga, 2,5 kg fondanta... ništa posebno, samo tortica od 8 kila za jednu krizmu.  :)
Radila sam ovu tortu samo sam povećala sve sastojke kojih zapravo ni nije bilo puno s obzirom na to da je torta bila velika. Ali, lješnjake sam zamijenila koricom i narančinim sokom.
Ukrašena je fondantom kojeg sam obojila kakaom.


Ruže su ušećerene ovako:

  • bjelanjak lagano razmutite i premažite po vrhovima ružinih latica
  • po laticama posipajte kristalni šećer (ja sam posipala sitnije mljeveni vanili šećer)
  • ostavite ih da se osuše
Ovo možete raditi s bilo kojim cvijećem, ali morate paziti da su latice dosta čvrste da ne povenu pod težinom bjelanjka i šećera. I probajte koristiti jestivo cvijeće, ja nekako volim da je na torti sve jestivo, čak i svaki ukras ;)
Jednom sam to isprobala i sa sirupom šećera i vode - dakle, napravila sam sirup, premazala po laticama i posipala šećerom. Samo, sirup je dosta težak i ljepše ispada s bjelanjkom.

Ruže sam upikala u fondant tako da bjelanjak nije doticao tortu (za sve one koji su skeptčni zbog sirovih jaja :D )


26 comments:

  1. Krasno si sve izvela,a ruže mi se posebno sviđaju.

    ReplyDelete
  2. Divno Anja.
    P.S
    u prvom momentu sam pomislila da si se zabrojala za jaja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, torta je imala 8kg tako da su trebala 24 jaja.. Budući da jaja u kremi nije bilo, to je još i malo ;)

      Delete
  3. Svaka čast za ovako veliku i tešku tortu. Ruže su prekrasne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, bilo je lijepo raditi :)

      Delete
  4. ...ruže su prekrasne...a torta je divna...nježna...
    ...ovo s ružama moram probati...odlična, vrlo efeketna dekoracija...
    ...lijep pozdrav draga Anja...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, probaj :)
      Lijep pozdrav i tebi :)

      Delete
  5. Ovo sa ružama je fenomenenalno! Bravo!
    Ja se ne bi usudila da napravim takvu tortu. Treba hrabrosti za to:):)
    Svaka čast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, nije tako strašno nakon što se sve isplanira :)

      Delete
  6. Predivno je dekorisana! A ruze stvarno fora... Moram ovo zapamtiti, pa da probam kad procvetaju moje ruzice. :)

    ReplyDelete
  7. Anja, bravo! Krasna je torta! Hvala za ovo s ružicama u bjelanjku, usvojit ću pa isprobati, jako mi se sviđa :)

    ReplyDelete
  8. Ruže su predivne, to moram obavezno isprobati! A torta od 8 kg? Mislim da se ne bih usudila napraviti tako veliku tortu, ispala ti je prekrasno, bravo!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma sve je lakše ako se radi s ljubavlju, hvala :)

      Delete
  9. pa to je ogromna trota!!??bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila je dosta velika, da, to mi je dobra priprema za još veće torte, jedva čekam :D :)

      Delete
  10. Pravo umjetnicko djelo;
    ne znam kako prije nisam vidjela?!

    ReplyDelete
  11. Predivno dekorisana torta..zaista divan !!!!

    ReplyDelete
  12. This is so good, that I'm going to want to eat it again and again.

    ReplyDelete