24 jaja, 1,5 kg čokolade, 3 litre šlaga, 2,5 kg fondanta... ništa posebno, samo tortica od 8 kila za jednu krizmu. :)
Radila sam ovu tortu samo sam povećala sve sastojke kojih zapravo ni nije bilo puno s obzirom na to da je torta bila velika. Ali, lješnjake sam zamijenila koricom i narančinim sokom.
Ukrašena je fondantom kojeg sam obojila kakaom.
Ukrašena je fondantom kojeg sam obojila kakaom.
Ruže su ušećerene ovako:
- bjelanjak lagano razmutite i premažite po vrhovima ružinih latica
- po laticama posipajte kristalni šećer (ja sam posipala sitnije mljeveni vanili šećer)
- ostavite ih da se osuše
Ovo možete raditi s bilo kojim cvijećem, ali morate paziti da su latice dosta čvrste da ne povenu pod težinom bjelanjka i šećera. I probajte koristiti jestivo cvijeće, ja nekako volim da je na torti sve jestivo, čak i svaki ukras ;)
Jednom sam to isprobala i sa sirupom šećera i vode - dakle, napravila sam sirup, premazala po laticama i posipala šećerom. Samo, sirup je dosta težak i ljepše ispada s bjelanjkom.
Ruže sam upikala u fondant tako da bjelanjak nije doticao tortu (za sve one koji su skeptčni zbog sirovih jaja :D )
Krasno si sve izvela,a ruže mi se posebno sviđaju.
ReplyDeleteHvala, meni isto! :)
DeleteDivno Anja.
ReplyDeleteP.S
u prvom momentu sam pomislila da si se zabrojala za jaja. :)
Haha, torta je imala 8kg tako da su trebala 24 jaja.. Budući da jaja u kremi nije bilo, to je još i malo ;)
DeleteSvaka čast za ovako veliku i tešku tortu. Ruže su prekrasne!
ReplyDeleteHvala, bilo je lijepo raditi :)
Delete...ruže su prekrasne...a torta je divna...nježna...
ReplyDelete...ovo s ružama moram probati...odlična, vrlo efeketna dekoracija...
...lijep pozdrav draga Anja...:)
Hvala puno, probaj :)
DeleteLijep pozdrav i tebi :)
Ovo sa ružama je fenomenenalno! Bravo!
ReplyDeleteJa se ne bi usudila da napravim takvu tortu. Treba hrabrosti za to:):)
Svaka čast!
Hvala, nije tako strašno nakon što se sve isplanira :)
DeletePredivno je dekorisana! A ruze stvarno fora... Moram ovo zapamtiti, pa da probam kad procvetaju moje ruzice. :)
ReplyDeleteProbaj, ja to obožavam :))
DeleteAnja, bravo! Krasna je torta! Hvala za ovo s ružicama u bjelanjku, usvojit ću pa isprobati, jako mi se sviđa :)
ReplyDeleteSamo naprijed, hvala :)
DeleteRuže su predivne, to moram obavezno isprobati! A torta od 8 kg? Mislim da se ne bih usudila napraviti tako veliku tortu, ispala ti je prekrasno, bravo!!
ReplyDeleteMa sve je lakše ako se radi s ljubavlju, hvala :)
Deletepa to je ogromna trota!!??bravo!
ReplyDeleteBila je dosta velika, da, to mi je dobra priprema za još veće torte, jedva čekam :D :)
DeletePravo umjetnicko djelo;
ReplyDeletene znam kako prije nisam vidjela?!
Puno hvala :))
DeletePredivno dekorisana torta..zaista divan !!!!
ReplyDeleteHvala :)
DeleteThis is so good, that I'm going to want to eat it again and again.
ReplyDeleteThanks :)))
Deletewow :) odlično!!!!
ReplyDeleteHvala, hvala :)
Delete