Blog has moved, searching new blog...

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday 9 September 2014

Slatki kruh od tikvica/ Zucchini bread




Za slatki doručak ili finu užinu idealan je ovaj sočni kruh od tikvica.


Omiljen ljeti, a možete ga upotpuniti raznim dodacima - oraščićima, pahuljicama, grožđicama, brusnicama i raznim vrstama brašna. Ja sam dodala heljdino, meni omiljeno brašno u posljednje vrijeme. Definitivno ga preporučam :)
Okuse balansirajte dodavanjem (meni najbolje pašu cimet, đumbir i muškatni oraščić) ili oduzimanjem začina po želji, a čokoladu možete i izostaviti.


Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
240 ml otopljenog maslaca
500 g ribane tikvice
300 g brašna oštrog (200 bijelog + 80 g heljdinog + 20 g kukuruznog)
50 g zobenih pahuljica
1 paketić praška za pecivo (13g)
sol
cimet
muškatni oraščić
đumbir (mljeveni začin ili komadić svježeg)
vanilija
150g sjeckane čokolade

Brašno, zobene pahuljice, sol, cimet, muškatni oraščić, đumbir, prašak za pecivo i čokoladu pomiješajte.
Šećer, maslac, tikvice, ekstrakt vanilije i jaja pomiješaje kuhačom ili rukama.
Sada spojite obje mase i samo pomiješajte da se sve sjedini – rukom ili kuhačom.
Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup.

Pecite na otprilike 60 minuta na 180°C (tj. dok zapiknete čačkalicu i izađe čista).



***

Ingredients:

2 eggs
200 g sugar
240 ml melted butter
500 g grated zucchini
300 g flour (200g all purpose white flour + 80 g buckwheat flour + 20 g cornmeal)
50 g oats
13 g baking powder
salt
cinnamon
ginger
nutmeg
vanilla extract
150 g chopped dark chocolate
Combine the flour, salt, oats, baking powder, cinnamon, ginger, nutmeg and chocolate.
Mix together eggs, sugar, butter, zucchini and vanilla extract - stir to combine.
Mix the dry and the wet ingredients, stir to combine.
Pour into the prepared pan, bake for aproximately 60 minutes on 180°C.



6 comments:

  1. Mora da je jako, jako sočan i jako, jako fini. Sviđaju mi se kombinacije brašna, ali začina. Zobene pahuljice ne volim posebno, no mislim da ih ovdje neću ni osjetiti. Moji dečki vole ovako nešto slatko u jutro (ja baš i ne), a ovo je idealno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zobenih pahuljica je toliko malo da ih slobodno možeš i izostaviti i dodati, recimo, nekoliko sjeckanih oraha, lješnjaka, badema.... Hvala :)

      Delete
  2. Ovo spremam za isprobati, već smo se pomalo zasitili kruha sa bananama za doručak, da malo promijenimo.

    ReplyDelete
  3. Slani kruh s tikvicama sam radila, čokoladni kolač s tikvicama isto tako, ali slatki kruh s tikvicama još nisam probala. Sigurno je jako fini, izgleda baš sočno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako je sočan, zbilja. Hvala na komentaru :)

      Delete