Blog has moved, searching new blog...

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday 1 February 2015

Keksi od kikiriki maslaca s kokosom i čokoladom - ne peku se/ No bake peanut butter, coconut and chocolate cookies


Norveška narodna poslovica kaže: Kolači se prave od maslaca i ljubavi.
U ovim keksićima ima i maslaca od kikirikija, kokosovog maslaca (ulja), a može i običan maslac.


Dodajte tome malo čokolade, kokosa i puno, puno ljubavi i... poslovica je ispunjena :)



Sastojci:

200 g nasjeckanih oraščića (po želji)
70 g zobenih pahuljica
100 g kokosovog čipsa
100 g nasjeckane čokolade
3 žlice meda
2 žličice kokosovog ulja ili maslaca
400 g kikiriki maslaca
+ kokos


Pomiješajte oraščiće, zobene pahuljice, kokosov čips i čokoladu. Na laganoj vatri otopite me i kokosovo ulje, ulijte u smjesu s čokoladom. Promiješajte. Dodajte kikiriki maslac i promiješajte. Iz smjese radite kuglice i spljoštite ih poput keksića, hladite preko noći u frižideru da se stvrdnu (najbolje ih je i čuvati u frižideru). Ako želite, uvaljajte u kokos.




***

Ingredients:

200 g chopped nuts (almonds, hazelnuts, walnuts)
70 g oats
100 g coconut chips
100 g chopped chocolate
3 tablespoons honey
2 tablespoons coconut oil or butter
400 g peanut butter

Combine the nuts with oats, coconut chips and chocolate. Melt the honey and coconut oil, pour over the nut mixture. Stir to combine. Add peanut butter and combine. Make walnut size balls from the mixture, and press them like cookies. Cool them overnight iin the fridge, and it`s best to keep them in the fridge. If you want, you can roll them into coconut, too.

2 comments:

  1. Jao mi to slicno pravimo samo kao kuglice, onako velicine zalogaja! Potvrdjujemo da je prefino! To nam je jedan od omiljenih recepata i jedan od prvih na blogu!:)

    ReplyDelete
  2. Zvuče odlično! Često radim sirove zalogaje, ali na bazi datulja i kakaa u prahu s omiljenim mi indijskim oraščićima, a tvoja verzija s kikirkijevim maslacem stvarno zvuči dobro ;)

    ReplyDelete