Možda ste o njima čitali...
....ili nešto o njima čuli....
....ali, niste bili sigurni o čemu je riječ...
...tko ih organizira, gdje se održavaju.
Sada je vrijeme da konačno nešto o tome i napišem.
Naime, Zagreb je napokon dobio prave pravcate slastičarske radionice.
Kako?
Slatke djevojke sa Slatkih gušta ne bave se samo organizacijom najslađeg festivala na zagrebačkom Zrinjevcu. Spremaju vam, također, i poučne slastičarske radionice. Za sve informacije uvijek možete kliknuti na: Slatki gušti.
Tko?
Radionice drže poznati i cijenjeni slastičari iz zagrebačkih slastičarnica.
Do sada su nam se pridružili slastičari iz: Amelie (radionica elegantnih i zavodljivih francuskih slastica), M&M (super trikovi za ukrašavanje ticino masom), Cukeraj (radionica o osnovnim kremama i biskvitima) te slastičar Admir Karalić koji nas je oborio s nogu svojim znanjem o čokoladi i prezentacijskim vještinama i zaljubljenica u sirovu hranu Ariana Gambiraža koja nas je oduševila slatkim i sirovim kreacijama.
Svu ostalu tehničku (emocionalnu i mentalnu) potporu na radionicama pružam ja :)
Gdje?
U prekrasnoj kuhinji Centra za kulturu prehrane, Nazorova 18 u Zagrebu. U prostoru Centra nalazi se potpuno opremljena kuhinja, toalet i popratni prostori koji i inače služe za kuharske radionice, predstavljanje domaćih proizvoda, edukacije, a prostor možete i iznajmiti za svoje kulinarske podvige :)
Kada?
Prvi ciklus radionica održan je u svibnju 2014. godine. Radionice su se održavale poslijepodne i vikendom, a trajale su otprilike 3 sata po radionici.
Što smo kuhali i pekli?
Započeli smo sa slastičarkom iz slastičarnice Cukeraj i pripremili osnovne kreme i biskvite. "Ošećerili" smo brk i prste finom tortom s čoko biskvitom i dvije kreme: ganache od tamne i bijele čokolade. Zasitnu smo tortu razblažili svježim jagodama.
Nastavili smo izradom figurica od ticino mase pod voditeljstvom slastičarki iz slastičarnice M&M. Djevojke su same izradile medvjediće i stavile im šeširiće od ticina na glavu, izradile kružiće, srca, točke, te čak nekoliko torti presvukle ticinom i ukrasile. Ko da smo proslavili nekoliko rođendan :)
Uslijedila je zavodljiva radionica francuskih slastica koju je vodila Žakline Troskot iz slastičarnice Amelie. Trešnje, maslac, vrhnje, čokolada, prhko tijesto...moram li nastaviti? Uživali smo u voćnim i čokladnim delicijama, piti od trešanja, čokoladnom souffléu i crème brûléeu.
Zadivio nas je Admir Karalić sa svojim čokoladnim pralinama punjenim ganacheom s maslinovim uljem i paprom, a svima su se oči raširile kad je krenuo s osnovama temperiranja čokolade i na nevjerojatno pristupačan način objasnio osnove rada s čokoladom. Da ne spominjemo da nas je počastio prefinim Belcolade čokoladama :)
Posljednja nam je bila slatka i sirova radionica Ariane Gambiraže, mlade dame koja s lakoćom objašnjava i prezentira svima kako je lako jesti slatko i sirovo :) Pripremili smo sirove cupcakese, keksiće, mousse i naučili puno, puno o raznim namirnicama :)
Dojmovi?
Nisam, naravno, znala što očekivati. Često sam preoptimistična u vezi planova, barem u početku, ali ovdje se pokazalo da je optimizam opravdan. Prostor u kojem se održavaju radionice je inspirativan, miran, potpuno uređen i opremljen.
Polaznici su bili poletni, veseli, pričljivi, marljivi i nikome ništa nije zagorilo, izgorjelo, palo na pod, ništa se nije razbilo, a zabavili smo se kao da tulumarimo :)))
A uskoro... Uskoro se priča ponavlja, s nešto drukčijim predavačima :)
Zato kliknite na link: http://slatki-gusti.com/program-radionica
Odaberite radionicu po svom guštu i rezervirajte svoje mjesto :)
No comments:
Post a Comment