Blog has moved, searching new blog...

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, 20 May 2013

Čokoladna torta s malinama i rumom/ Chocolate Raspberry & Rum Cake




Nijedan desert ne daje toliko ljubavi kao torta. Pa evo, ljubav u torti, ljubav u duplom izdanju :)


  • Dvije su torte, donja je 28 cm, a gornja 24 cm. Radi se o ovoj torti, samo što sam, umjesto višanja, koristila maline. U manjoj torti nema voća nego je cijela natopljena rumom (i biskviti i krema).
  • Ukrašena je fondantom. Moram priznati da ja inače nisam veliki fan fondanta, ali vrlo je dobar kad se torta transportira na neko udaljeno mjesto, čvrst je, zadržava oblik, a daje i onaj wow efekt.
  • Na vrhu je jedna ušećerena ruža koja je ušećerena tako da je premazana malo rjeđim šećernim sirupom i posipana kristal šećerom. Inače se takve ruže najbolje šećere kad se premažu bjelanjkom, ali nisam to radila jer je tortu jelo puno ljudi i stajala je na stolu neko vrijeme pa premazivanje sirovim bjelanjkom nije bila dobra opcija.

Torta je velika, čokoladna, zasitna, rađena finim i kvalitetnim sastojcima. Kao i sve ostale na blogu :)

 
***

I think nothing can express love as much as a cake. So, here it is, love in a cake :)

  • I made two cakes, the bigger one is 28cm, and the smaller one is 24 cm. I used the recipe for this cake, I just put raspberries instead of sour cherries in the bottom cake, and I used (a large amount) rum for the smaller cake (for the cake and the frosting).
 
 
 

42 comments:

  1. Ajoooj. Da si u Novom Sadu, pa da mi pravis tortu za svadbu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilo bi mi vrlooooo drago da mogu, da sam samo malo bliže :(
      Ali hvala na komplimentu! :*

      Delete
  2. Predivno izgleda! I zvuči jako ukusno :)

    ReplyDelete
  3. baš je lijepa i elegantna!

    ReplyDelete
  4. Torta izgleda jako elegantno, a cvijeće je samo dalo dodatni touch

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, jako ga volim koristiti na tortama. Hvala! :)

      Delete
  5. Torta izgleda predivno i sigurna sam da je odlična. Čuvam za zimske rođendane (ali bez fondana, bez obzira na izgled).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno :) Eto i meni je ponekad draže bez fondanta pa podržavam i tu želju :))))

      Delete
  6. Maline i rum! - zvuci neodoljivo, bas kao sto izgleda!

    ReplyDelete
  7. Već sam ti rekla, ali da ponovim, svaka čast! :)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Drago mi je da sam izazvala "wow" reakciju! Hvala :)

      Delete
  9. jako mi se dopada ovaj cvjetni ukras na vrhu! bas je njezna, lijepa, romanticna. svaka cast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaaa, Tamara! (i meni je najbolji ovaj cvjetni ukras;)))

      Delete
  10. Savršeno ! Od sastojaka, oblika, izgleda, ...., mene si ovom tortom baš fascinirala ! Prekrasna mi je i čestitam ti na ovoj izvedbi !

    ReplyDelete
  11. Anja, nemam reči! Svaka čast!!! Ovo je umetnost... :)

    ReplyDelete
  12. Se ve muy tentador esta torta muy bella una obra de arte,abrazos y abrazos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muchas gracias, me alegraron mucho tus palabras :)

      Delete
  13. Ajme kakvo zdanje,ostala sam bez riječi,zbilja savršenstvo kako izgleda,romantično,jednostavno posebno!

    ReplyDelete
  14. Anja, koji si ti majstor!!!
    E stvarno, torta najbolje pokazuje koliko ti je do nekog stalo. Potrebno je vreme da se posveti, da se bude pažljiv a onaj kome to nije posao i ko se uhvati pravljenja ovakve lepotice, znači samo jedno-da mu je jako stalo do te osobe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nevena, hvalaa :*
      I da, slažem se s ostatkom komentara - sa svakom riječi. Zato i toliko volim raditi torte :)

      Delete
  15. prelepa je....!!
    fascinirana sam tom ruzom jer je ostala nekako sveza...kazes da je sirup bio redak, ok...pretpostavljam da si samo malo umocila latice, onako samo krajeve pa si samo te krajeve posula secerom, jel' tako ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja latice lagano, lagano premažem sirupom (koristim kist za premazivanje), najviše samo vrhove latica, da. I onda posipam kristal šećerom, pa ostavim da se lagano zalijepi pa opet malo posipam i ostavim neko vrijeme da se osuši... Čak se ni ne mora do kraja osušit, samo da ne curi sirup. A koristim sirup zato da se šećer ima na što zalijepiti.
      Inače je to najpraktičnije raditi s lagano razmućenim bjelanjkom, pa onda posipaš šećerom i ostaviš da se ruža osuši, no nisam to ipak radila da nemam brige zbog sirovih jaja :)
      Hvala na lijepom komentaru i nadam se da sam ti pomogla! :)

      Delete
    2. hvala ti Anja...zaista su divne !!

      Delete
  16. Ovo ti je fnatastično! Prosto da ti je žao da je jedeš. Ali božanske mealine prosto mame. :D

    ReplyDelete
  17. Kad sam vidjela ovu tortu ja sam ostala bez riječi.. torta je wow, nadmašila si samu sebe! Svaka čast na ovom remek djelu.. kad sam vidjela ovu torticu, iako i sama volim peći torte i kolače, poželjela sam ovu tvoju na svom vjenčanju :)

    ReplyDelete