Blog has moved, searching new blog...

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday 27 November 2014

Čokoladni bombončići s rumom/ Chocolate rum bonbons



Baš nikad mi nije prerano za okuse Božića. Cimet i ljeti stavljam u jogurt, klinčić i đumbir redoviti su sastojci mojih čajeva, a čokolada je čokolada. Zar ne? :)

Neću se bojati hedonizma. Odlučila sam uvijek dodati malo ruma u sve što radim, čisto da zamiriše. Potrošit ću i zadnji gram badema i čokolade da se podsjetim da smijem zaustaviti trenutak, udahnuti i pojesti dvije čokoladne bombice nad najfinijim tanjurićem.

Pridružite mi se :)

*recept sam prvo objavila na Facebook stranici Slatki gušti



Sastojci

150 g čokolade
50 g maslaca
150 g miješano mljevenih lješnjaka i badem/pistacija
2 žlice ruma+2 žlice smeđeg šećera
2 žlice ruma

Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mljevene lješnjake i bademe, promiješajte. Rum i šećer zagrijavajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim dodajte u smjesu s čokoladom i promiješajte. Dodajte još 2 žlice ruma, promiješajte i oblikujte masu u kuglice. Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stisnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet ili otopljenu čokoladu.




***

Ingredients

150g chocolate
50 g butter
150 g ground nuts (I used hazelnuts and almonds)
2 tablespoons of rum + 2 tablespoons brown sugar
2 tablespoons of rum

Melt the chocolate and the butter. Add the hazelnuts and almonds, stir to combine. Heat the rum with the sugar until the sugar melts, leave to cool slightly. Add to the chocolate mixture. Add another 2 tablespoons of rum into the mixture, stir to combine. Form into balls and place in the fridge for a couple of hours. Roll into cocoa or dip into melted chocolate.




2 comments: