Blog has moved, searching new blog...

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday 23 March 2012

B - day cake pops, muffins & vodka gummy bears


Ovo će biti više slikovni gastronomski izvještaj o jednom super rođendanu, dakle, bez detaljnih recepata, ali sa super idejama. ;)
Moja prijateljica Sanja, koja studira u Ljubljani, slavila je rođendan prošli tjedan. Pa smo ju posjetile Mia (druga prijateljica) i ja. Sanja nas je dočekala sa super idejama za rođendan - tulum joj je bio u circus stilu, dakle circus outfit je bio obavezan, doslovan ili stilizirani (kakav je imala većina ;))


Ali, budući da je ovo food blog, ispričat ću vam priču o cake popsima, gummy bearsima u votki i pizza - tuna - veggie muffinima. A jednog dana možda i dobijemo objašnjenje što je to točno "Bolivijski poljub" kojim je Sanjina sestra Barbara dočekivala goste ;)

Cake popsi su uvijek vizualni hit, preporučam ih svima za rođendane - za najbržu verziju ispecite biskvit, razlomite ga, pomiješajte kremom i miksajte dok se sve ne spoji. Zatim oblikujte kuglice, umačite ih u rastopljenu čokoladu i ukrašavajte čime god želite.



Muffine je radila Sanjina i Barbarina prijateljica - bili su odlični i definitivno su najbolji izbor za tulum jer osjetiš sitost u sekundi. Muffini s tunom, pizza muffini, muffini s povrćem, maslinama, bosiljkom... Kombinacije su bile neodoljive.



A sad, pripremite se za.... Vodka gummy bears!!! :D
Uglavnom, gummy bearse potopite u votki! Ako želite, tako ih možete ostaviti tjedan dana, oni će u tom vremenu u potpunosti upiti svu votku i udvostručiti svoju veličinu. Ali, nakon tjedan dana votka gubi jačinu i nisu više toliko, hm.. "alkoholni". Tako da ih možete jesti/piti već nakon 2 - 3 dana, samo polako, slatki su i okus lako zavarava. ;)



Ovo su party hitovi, brzo se rade i brzo se pojedu, mogu biti elegantni koliko želite, a još se uvijek nisu do kraja udomaćili na rođendanskim tulumima pa će svima biti iznenađenje.

Sretno, Sanja! :*

10 comments:

  1. super ideje, a frendici sretan roćkas! Cake popsi me jako dugo privlače ali još nisam napravila, no budem uskoro, a ovi gummy bears su mi isto novost i jako mi se dopadaju. slažem se da su muffini, slani i slatki, odlični za zabave

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gummy bears su baš senzacija, u središtu pažnje na svakom tulumu :)

      Delete
  2. Heheh :) ja sam istu stvar radila taj isti tjedan - cake popse, gummy bearse i cupcakese - i kao što si rekla sve je bilo veeeliki hit! Pogotovo cake popsi koje mislim raditi sad za Uskrs :) Super mi izgleda vaša proslava!Vidi se da ste uživale! Btw. ja sam gummy bearse namakala 24 sata i mogu ti reći da se tu osjeća jako alkohol, dobro jesam ih jako dobro namočila i blili su ubojiti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, radila sam ih još jednom par dana kasnije da vidim kakvi su nakon dan - dva i zbilja se jako osjeća. Mislim da su mi najbolji kad se namaču koja 3 - 4 dana. :)

      Delete
  3. odlična ideja su mi ovi gumeni medvjedići "soakani" u votki!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma super su fini, a mogu biti jači ili slabiji, ovisi koliko dugo se drže u votki. :)

      Delete
  4. Sve mi se sviđa Anja (zoveš se baš kao moja 8 godišnja kćer :P ), posebno ovi cake-popsi, nisam to nikad radila, baš ću napraviti to svojim klincima, prvom prilikom, znam da će biti oduševljeni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Cake popsi su baš hit i mogu se ukrasiti na bezbroj načina, maleni su, slatki.. Ma super, baš za klince :)
      Nisam napisala detaljan recept ovdje jer nisam sve sama radila, ali princip je lagan - izmrvljeni biskvit + krema :) Štapić na koji ćete staviti cake popse umočite malo u čokoladu i onda odmah nabodite kuglicu - čokolada služi kao ljepilo.
      Pozdrav kćeri i uživajte :)

      Delete
  5. Hej imenjakinjo! :) Sve je slatko, ali moram priznati da su mi nadrazi vodka medvjedici haha podvalili su mi ih nedavno u americi pa me sad tvoj post sjetio na to dobro druzenje! Hvala ti :) Sirit cu ih dalje :))

    ReplyDelete