Blog has moved, searching new blog...

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday 25 September 2013

Kad sitnice život znače: Gastro.hr, Slatki gušti, Zadovoljna


Nisam oduvijek znala što želim od života. Kao mala, znala sam samo da jako, svim srcem volim čokoladu. Voljela sam kad je mama subotom radila kolače, voljela sam jesti domaći pekmez u palačinkama. Voljela sam Božić i Uskrs – zbog kolača. I ne samo da sam ih voljela jesti, voljela sam tu užurbanu i pozitivnu energiju koja se stvarala kad su se pripremali. Voljela sam vruću kuhinju prekrivenu brašnom i voljela sam se (samo tada) probuditi rano kako bih s mamom mogla prelijati koju čokoladnu glazuru preko kolača s kestenima.
Danas, u tijelu dvadeset-i-nešto-godišnjakinje, ostala je ta ista užurbana, pozitivna energija i okus čokoladnih krema na jeziku. Sada znam da se u slastičarstvo nisam zaljubila, oduvijek sam ga voljela.


Zato mi i sitnice – život znače.




Patricija s portala Gastro.hr ovog me ljeta intervjuirala i pomno je popratila moj postupak pripreme granole. Ja sam joj uzbuđeno pričala o sebi i svojim slastičarskim pothvatima, a zatim sam pripremila dvije kombinacije – lagani doručak s granolom (granola-grčki jogurt-sirup od bazge-granola-grčki jogurt-borovnice-čokolada) i crumble sa smokvama, borovnicama, breskvama i granolom. Recepte možete pronaći na portalu, ovdje.
Moram samo napomenuti da fotografije u tom članku nisu moje. 

***




Nakon toga, superžena Tea iznenadila me porukom i pozivom na sudjelovanje na festivalu Slatki gušti u
Zagrebu. Zamolila me da održim radionicu pripreme fondanta, a ja sam odlučila pripremiti i svoju tortu od mrkve i time još malo počastiti gledatelje. Upoznala sam i ostale superžene – Teine suradnice, krasne osobe koje su mi sve zajedno bile velike pomagačice. Curama svaka čast što su već drugi put uspjele odraditi tako zahtjevan posao, Slatki gušti su pun pogodak u centru Zagreba, a djevojke možete pratiti na Dobravibra , ili preko Facebook profila Dobravibra.




A ja – ja sam oduševljena tim danom. Pripremala sam fondant za posjetitelje koju su zaista pomno pratili
svaku riječ i jedva čekali kolač :)







A mirisi cimeta, đumbira i taj sočan narančasti kolač zbilja i najveće protivnike slatkoga izmame na isprobavanje. Hvala im na tome :) 
Kolač smo morali rezati dok još bio vruć, pa sam jedva izvadila i oblikovala komade, no pojeli su se u sekundi :)




***
Nakon tog lijepog dana, dobila sam poziv od drage Tihane s portala Zadovoljna s molbom da objavljuju i moje recepte. Pristala sam iste sekunde, upoznala simpatičnu Tihanu, a od sada moje recepte možete pratiti i na tom portalu.



Male stvari, male stvari za većinu, a toliko velike za mene.

Zahvalna sam. 

10 comments:

  1. Divan uvod Anja...I divan nastavak posta; sreca jeste znati uzivati u malim stvarima...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđa i da se slažemo ;) :)))

      Delete
  2. jako lijepi projekti, tako mi je žao što nisam mogla biti na Zrinjevcu, a nadam se da ćemo se uskoro naći na nekoj kavici :)

    ReplyDelete
  3. Bravo Anja, tako mi je drago da ti se dešavaju te lepe stvari!
    Divna si mi, baš mogu da te zamislim kako snimaš emisiju o kuvanju na tv-u:)

    Uživaj, sitnice (mada ovo uopšte nisu sitnice, jel) su te koje se računaju, drago mi je da tako mlada to već znaš <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaš da mi je ovo za emisiju baš i jedna prijateljica rekla, iz vaših usta.... :D
      Hvala, Nevena :***

      Delete
  4. Ako stvarno jednog dana budeš imala kulinarsku emisiju, ja ću te gledati uvijek i neću propustiti ni jednu emisiju :). Draga, ti stvarno krasno pišeš, u svakoj tvojoj rečenici se osjeća ljubav prema ovome što radiš. Drago mi je što ti se događa toliko lijepih stvari jer to zaslužuješ i nadam se da te čeka još mnogo lijepoga, mnogo divnih projekata, prijateljstava itd. Nadam se da ću i sama koji put imati priliku da dođem na Slatke gušte pa da u živo vidim kako s ljubavlju nešto spremaš :) I samo i dalje uživaj u malim stvarima, jer i ja isto razmišljam i svemu se veselim baš kao da se radi o nečemu velikom, jer kako ti kažeš, ono malo je zapravo veliko :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puno ti hvala na krasnim riječima. I ovakvi komentari također puno, puno znače. Pusa, Emina :)))

      Delete